fredag 31. januar 2014

Pizzabollar

Herlig med fredagskveld og frihelg. ;)) Middag og fredagskos vart enkelt og greitt pizzabollar. Det er lenge sidan eg har laga. I dag skreiv eg ned oppskrifta, elles blir dei berre laga kanskje ikkje på tilfeldigheita, men ut i frå erfaring heiter det vel. ;)) Dei er nok aldri heilt like. Kjøttsausen varierar nok mest, alt etter kva eg har i hus.
Slik blei oppskrifta i dag:

Pizzabollar
ca 25 stk.

Deig:
25 gr gjær
3-4 ss gresk yoghurt
2 ss god olivenolje(gjerne med smak av krydder el sitron)
1 ts havsalt
600 gr kveitemjøl
300 gr sikta spelt
ca. 5 dl vatn

Lunk vatnet litt, bland alle ingrediensane i ein bolle og elt til du får ei fin og smidig deig, juster
litt sjølv, men ikkje lag ho for fast. Dekk ho til og la ho heve til dobbelt storleik. Tar litt tid med so lite gjær.Trur mi stod 1,5 til 2 timar, gløymde heilt å sjå på klokka. ;((

Fyll:
1 pk kjøttdeig
1 rødløk
2 fedd kvitløk
½ rød el grøn paprika
1 stilk stangselleri
1 boks knust tomat
1 dl vatn
1 liten neve fersk oregano
pepar
ca 2 ts havsalt
1 ts basilikum
2 ts provancekrydder
½ liten boks mais

Finhakk rødløk og kvitløk. Steik kjøttdeig og ha i rødløk og kvitløk. Steik vidare til løken er blitt blank. Del stilksellerien opp i tynne skjever og paprikaen i små terningar. Ha det opp i kjøttdeiga. Ha so i knust tomat, vatn, oregano, basilikum og provancekrydder. Smak til med salt og pepar og la det småputre til du har ein tjukk saus, ca 5-10 min. Ha i maisen til slutt. La det kjøle seg ned medan deiga hever.

Når deiga er ferdig heva baker du ho til ein stor rektangulær leiv. Pass på at deiga ikkje set fast i bordet. Ha på kjøttfyllet, reven ost og evt. litt oregano. Rull saman og skjær opp. Legg dei på eit steikebrett med bakepapir på og steik dei ca.15 min på 225 grader.



Det ferdig resultatet såg slik ut.

Det er godt med ein liten salat til også, men dei står seg godt åleine og idag vart det kjapt slik då eg skal lage nokre kaker til bursdagsfeiring på søndag. ;o))






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...