Halloen :)) I dag stod da heimelaga fiskekaker på menyen. Det er kjapt å lage og mykje betre enn dei kjøpte. Medan potetene kokar har eg god tid til å lage fiskekakene. Det blir ein 10-11 fiskekaker og rikeleg til 4 personar, viss du ikkje et mange rett frå steikepanna då :)) dei er kjempegode :))
Fiskekaker
ca
4 personar
500-550
gr torskefilet
2
ts salt
2,0
dl kremfløyte
1-2
egg
2,5
ss potetmjøl
2
ss fersk el tørka grasløk
litt
nykverna pepar
1
finhakka sjalottløk
Køyr
fisk og salt i foodprocessoren
til det har blanda seg. Tilset egg, potetmjøl, sjalottløk og
krydder og spe med fløyta.
Då er røra klar til steiking. Eg plar ha ein kopp med vatn til å fukte skeia og handa. Lag litt flate kaker og steik på panna
til dei er gjennomsteikte.
Server
med kokte poteter, litt raspa eller lettkokte gulrøter og gjerne ein
god kvit saus.
Det var dagens middag og kan anbefalast!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar