fredag 4. april 2014

Bakt potet med noko attåt ...

Deilig med fredag og frihelg. Vi er glad i steikte grønsaker her i huset, som de kanskje har sett av tidlegare innlegg. :)) I dag var det bakt potet med steikte grønsaker og steikt hjorte-/oksekjøtt. Du kan velge kjøt og grønsaker etter smak og behag, eg brukte dette:

Bakt potet med noko attåt
4 pers.
ca. 500 g hjortekjøt
ca. 300 g  møyrt storfekjøt (entrecôte f.eks.)
litt grilloljemarinade
peparmix
viltkrydder
paprikakrydder
ein skvis med limesaft

ca. 1,5 paprika, raud, grøn eller oransje, delt i skiver.
1 lauk i tynne båtar
1 raudlauk i tynne båtar
ca. 1 squash, delt i ikkje alt for store betar
2 fedd kvitlauk, finhakka
1-2 gulrøter, delt i tynne, lange strimlar
1 brokkoli, delt i små bukettar
ca. 2 ss fersk timian, finhakka
nykverna pepar
salt

ca. 1 stor potet på kvar. Eg har mine i ei ildfast form og set dei på ca. 15 min. i mikroen. Når dei er ferdig pakkar eg dei inn i litt aluminiumsfolie. 

Del kjøtet i passelege betar. Ha på litt marinade, litt peparmix, viltkrydder og paprikakrydder. Bland det godt med kjøtet og la det stå eit par timar og godgjere seg. Varm så opp steikepanna med litt olje. Steik kjøtet kjapt på god varme i eit par omganger. Set det tilside på ei plate med litt varme og la det ettersteike, medan du steiker grønsakene. Ha litt olje i ei steikepanne eller ei wokpanne og steik grønsakene over god varme nokre få minutt. Ha på litt nykverna pepar, fersk timian og litt salt. Eg har ei saltkvern med grovt salt, sitron og rosmarin. Har du eit kryddersalt så bruk litt av det. Ha ein skvis med limesaft på kjøtet rett før servering og smak til med evt. meir krydder.

Då skulle det vere klart til servering.  Bakt potet med ein god klatt lettrømme og litt grovkverna pepar, nydelige grønsaker og møyrt og godt kjøt som nesten smeltar på tunga.

Mmm ... ein god start på helga! :o))


1 kommentar:

  1. Your card is gorgeous.such a sweet image, I love the soft colours and beautiful detailing.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...