Slik blei oppskrifta i dag:
Pizzabollar
ca 25 stk.
Deig:
25 gr gjær
3-4 ss gresk yoghurt
2 ss god olivenolje(gjerne
med smak av krydder el sitron)
1 ts havsalt
600 gr kveitemjøl
300 gr sikta spelt
ca. 5 dl vatn
Lunk vatnet litt, bland alle
ingrediensane i ein bolle og elt til du får ei fin og smidig deig,
juster
litt sjølv, men ikkje lag
ho for fast. Dekk ho til og la ho heve til dobbelt storleik. Tar
litt tid med so lite gjær.Trur mi stod 1,5 til 2 timar, gløymde heilt å sjå på klokka. ;((
Fyll:
1 pk kjøttdeig
1 rødløk
2 fedd kvitløk
½ rød el grøn paprika
1 stilk stangselleri
1 boks knust tomat
1 dl vatn
1 liten neve fersk oregano
pepar
ca 2 ts havsalt
1 ts basilikum
2 ts provancekrydder
½ liten boks mais
Finhakk rødløk og kvitløk.
Steik kjøttdeig og ha i rødløk og kvitløk. Steik vidare til løken
er blitt blank. Del stilksellerien opp i tynne skjever og paprikaen i
små terningar. Ha det opp i kjøttdeiga. Ha so i knust tomat, vatn,
oregano, basilikum og provancekrydder. Smak til med salt og pepar og
la det småputre til du har ein tjukk saus, ca 5-10 min. Ha i maisen til slutt. La
det kjøle seg ned medan deiga hever.
Når deiga er ferdig heva
baker du ho til ein stor rektangulær leiv. Pass på at deiga
ikkje set fast i bordet. Ha på kjøttfyllet, reven ost og evt. litt
oregano. Rull saman og skjær opp. Legg dei på eit steikebrett med
bakepapir på og steik dei ca.15 min på 225 grader.
Det ferdig resultatet såg slik ut.
Det er godt med ein liten salat til også, men dei står seg godt åleine og idag vart det kjapt slik då eg skal lage nokre kaker til bursdagsfeiring på søndag. ;o))
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar