fredag 21. mars 2014

Wok med østerssaus


Middagen i går var wok med grønsaker og svinekjøt. Knasande grønsaker og kjøt med østersaus og ris. Mmm ..... det er kjempegodt. I wok er det berre å velge kjøt og grønsaker etter eigen smak. Denne woken er kanskje aller best med oksekjøt, men det er jo ikkje akkurat billeg. Valget falt på svinekjøt i går (kylling er også godt). Oppskrifta mi er slik:

Wok med østerssaus
4 pers.
500 gr svinekjøt
1/2 raud paprika i strimler
1/2 grøn paprika i strimler
2-3 løk, alt etter storleik, delt i litt tynne båtar
1 raudlauk, delt i litt tynne båtar
2 store gulrøter, delt i tynne skiver på langs
1 bunt broccoli, delt i små bukettar
1 liten boks vannkastanje i skiver
1 liten boks bambusskudd
1 kjøtbuljongterning
1 dl vatn
3,5 dl østerssaus
nykverna pepar


Skulle ynskje eg hadde gassbluss når eg skal lage wok, det blir liksom aldri varmt nok med vanleg elektrisk kokeplate. Eg gjer det difor på denne måten:

Skjær opp alle grønsakene og ha dei klar. Ha litt olje i ei steikepanne og steik kjøtet i fleire omganger, nesten ferdig. Ha litt olje i wokpanna og varm godt opp, ha i grønsakene bortsett frå vannkastanjane og bambusskudda og la dei frese nokre minutt, men ikkje meir enn at dei framleis er sprø. Tilset så kjøtet, ein knust buljongterning, vatnet, østersausen, skylte vannkastanjer og bambuskudd. Bland godt og la det putre nokre få minutt. Ha på litt nykverna pepar. Server med jasminris.


Enkelt å lage, utruleg herleg med alle dei friske fargane på tallerken og kjempegodt. Då skal fredagskvelden nytast. ;o))
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...