torsdag 27. mars 2014

Mot helg ... og ein god middag.


I dag var eg ferdig på jobb klokka 18.00, men lysta på ein god middag var stor. I dag vart det steikte potetbåtar i omnen, marinert og steikt kylling med grønsaker. Det høyrer også med ein god dip til potetene. Det er ikkje så mange ingrediensar som skal til, men det smakar nydeleg.


Kyllingsnadder
3 pers.
4 kyllingfiletar, delt i litt store betar (ein munnfull)
Eg skulle sikkert ha laga marinaden sjølv, men eg synest Toro sin italienske marinade i posar er veldig god til kylling og ferdig til bruk. Du kan også bruke ein annan grillmarinade som du likar eller har i kjøleskåpet.
Eg brukte i alle fall ein pose med italiensk marinade og hadde på kyllingbetane. Så let eg det stå ein liten time medane eg steikte poteter, klargjorde grønsakene og lagde dippen.

6 litt store poteter eller fleire små (amadine eller andre fine poteter)
1/2 chili, finkutta
2 kvitlauksfedd, finkutta
potetkrydder eller anna god krydderblanding som f.eks provencekrydder ...

olivenolje
maldonsalt
nykverna pepar
1 ss fersk timian, kutta (om du har)

Set omnen på 225 grader. Del potetene med skalet på, i båtar. Legg dei i ei ildfast form og ha på litt olivenolje, chilien, kvitlauken, salt, pepar og potetkrydder. Bland det godt med hendene, og ha på timian på toppen og set det midt i omnen. Steikast i ca. 35 min., til dei er gjennomsteikte og har fått fin farge.

1-2 raudlauk
1/2-1 raud paprika
3 vårløk + 1 til pynt
Medan potene steiker og kjøtet ligg i marinade kuttar du opp grønsakene. Del opp raudlauken i små båtar, paprikaen i strimlar og vårløken i ca. ein centimeter tjukke skiver. Set til side.

Dip
2 ss tyrkisk yoghurt
2 ss lett majones
2 ts søt chilisaus
ei klype karrikrydder
Bland dette i ei lita skål og la det stå og godgjere litt.

Når det er ein 10-15 minutt att av steiketida til potetbåtane steiker du kjøtet og grønsakene. Ha litt olje på steikepanna og steik kjøtet i fleire omganger, nesten ferdig. Ha alt tilbake i panna. Krydre med litt maldonsalt, nykverna pepar, toscansk krydderblanding og ørlite fajitas krydderblanding. Ha i grønsakene og steik dei med siste minuttane. Strø på den siste vårløken like før servering.

Då er det berre og sette seg ved bordet for å nyte ein god middag og ein koseleg prat. ;o))Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...