søndag 30. september 2012

Det har vore arbeidshelg i heimen. So den tida eg har hatt til overs har vorte brukt til  å kose meg på kjøkkenet og litt strikking vart det også. Det har vorte lite strikking i sommar, men eg har handla litt garn og har fleire uferdige prosjekt liggande so det manglar ikkje på noko å henge fingrane i. Her er litt av det som har blitt gjort på kjøkkenet i helga ;o)


Vi pleier koke krabbe frå slutten av juli og utover, men i år har det ikkje blitt. Denne helga fekk vi sjansen og då var det berre å komme seg opp laurdag morgon og kjøpe krabber. Vi pleier akkurat å rekke og koke dei før eg skal på jobb. Det smakte kjempegodt!


Har i det siste vore ofte innom på bloggen passion4baking.com og let meg inspirere av alt det flotte der.
Har også kjøpte kokeboka/kakeboka Love Manuela. Ei bok til nytelse og inspirasjon, utruleg kjekt å sitte og bla i ei slik flott bok. So då måtte eg også prøve meg på nokre muffins eller cupcakes som det heiter no for tida. Eg brukte mine eigne oppskrifter til deig. Eg brukte oppskrifta på langpannekake til surmjølkskake og gulrotkake og det vart jo ein heil haug med muffins. So lagde eg tre sortar krem, to av dei var oppskrifter frå Love Manuela boka og den tredje var den eg pleier ha på gulrotkaka. Har vore avstad og kjøpt meg litt konditorfarge, perler og nokre sprøytetuppar. Det var kjempekjekt, kosa meg skikkeleg! Øving gjer meister heiter det, vi får tru det, desse vart ikkje fantastiske, men moro var det lell!


Tenkte eg skulle få med litt flotte bilete frå italia, men eg har ikkje fått tida til å plukke dei ut endå, har over 2000 bilete og då tar det litt tid å velge ut nokre få!! Skal nok få da gjort i løpet av nokre dagar. Og til slutt desse bileta:

Ha ei super, duper veke!!

Mariann


tirsdag 25. september 2012

Ein sommar er over......


Då var sommaren over for lengst og vi er komt langt ut på hausten. Det har vore ein travel, men kjekk og spennande sommar. Vi har hatt tre utenlandsturar frå mai til august og kosa oss masse. Eg har også fått oppfylt ein draum eg har hatt i mange år, men det har krevd mykje arbeid. Fyrst vil eg kome med nokre bilete frå Rhodosturen vi hadde fyrste veka i juni, det lovde eg i forrige innlegg, men eg hadde ikkje tenkt at det skulle gå so lang tid. Ei veke for berre dei "gamle" i heimen er deilig. Vi nyt dagane og kosar oss, samtidig som vi ofte tenkjer på dei to store gutane våre heime. Dei synst sikkert det er deilig å vere ei veke åleine, utan "maset" til ho mor ;) I alle fall her er nokre bilete frå turen.

 

Eine dagen lånte vi oss ein Fiat 500 cabriolet og køyrde til Lindos, det var ein flott opplevelse. Gamlebyen i Rhodos er jo nydelig, men Lindos var fantastisk.

  
I august var vi alle fire i familien 14 dagar i Italia. Eg må nesten ta med nokre biltet der i frå også. Italia er rett og slett praktfullt, men no er det leggetid, skal på jobb i morgon også, skal difor komme med forsettelsen ein anna kveld, og det skal ikkje gå tre månader. Har og lyst og vise bilete av "draumen" min, som vi har jobba mykje med i sommar. Den er ganske stor, bokstavelig talt.... Vedunderet vart henta ei helg i juni. Vi køyrde over 120 mil på ein fredag og ein laurdag for å hente den.


Fortsettelse fylgjer...........

Mariann


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...